Grupa wsparcia dla osób w żałobie

zaloba

Strata to coś, co przychodzi do nas zupełnie nie w porę, jest to „zamach na naturalną kolej rzeczy”. Śmierć bliskiej osoby to jeden z najbardziej stresogennych czynników codziennego życia. Dlatego postanowiliśmy utworzyć w Fundacji Pandora grupę wsparcia, aby jej członkowie mogli przejść przez drogę akceptacji trudnych zmian, które nieuchronnie przyniosła z sobą strata bliskiej osoby.

Naszym celem jest stworzenie bezpiecznej przestrzeni - w której osoba, ze swoją indywidualną perspektywą i historią, będzie mogła dzielić się swoim doświadczeniem i czerpać je od reszty członków grupy. Otrzymując wsparcie od innych, będzie miała szansę zrozumieć przez co przechodziła i co obecnie przeżywa.

Przed przyjęciem do grupy wsparcia należy przebyć konsultację indywidualną- pozwoli ona zweryfikować, czy jej członkowie będą mogli wspólnie przejść przez proces żałoby.

Jeśli właśnie teraz:

• jesteś w żałobie po śmierci bliskiej ci osoby;
  • potrzebujesz pomocy psychologicznej w obszarze radzenia sobie ze stratą;
  • odczuwasz potrzebę podzielenia się swoimi doświadczeniami związanymi z przeżywaniem żałoby z osobami, które również znalazły się w podobnej sytuacji;
  • chcesz poznać historię osób, które także mierzą się z żałobą

zapraszamy na spotkania grupy wsparcia w formie online przez platformę Clickmeeting.
Żałoba jest procesem- drogą, którą raźniej przejść razem.

Więcej informacji związanych z organizacją grupy możesz przeczytać poniżej:

Start: 04.10.2022
Termin przesłania formularza zgłoszeniowego do: 13.09.2022
Konsultacja indywidualna do: 19.09.2022
Realizacja płatności do: 20.09.2022
Liczba spotkań: 15 + jedno indywidualne na początku (harmonogram będzie w informacjach przesyłanych mailem)
Czas trwania jednego spotkania: 90 min
Częstotliwość spotkań: co tydzień
Kiedy: wtorek, godz. 18:30
Miejsce: online, platforma ClickMeeting
Maksymalna liczba osób uczestniczących: 5
Koszt: 60zł za spotkanie
Płatność: podzielona na 2 płatności, obie z góry przed rozpoczęciem pierwszej i ósmej sesji po 450 zł, zwrotna w 100% do 14 dni przed wycofaniem.

Co należy zrobić, aby uczestniczyć w grupie wsparcia?

Zapoznać się z Regulaminem Grup Wsparcia : https://fundacjapandora.pl/docs/regulamin_grupy_wsparcia.pdf.

Wypełnić i przesłać formularz zgłoszeniowy : https://forms.gle/J5EWSfRmBrYAuDe29.

Zapisać się na konsultację psychologiczną do prowadzącej grupę, mgr Kingi Jasłowskiej, na stronie: sesja.fundacjapandora.pl , a po przyjęciu do grupy opłacić swoje uczestnictwo w grupie i przesłać potwierdzenie przelewu na adres mailowy prowadzącego : kinga.j@fundacjapandora.pl.

Dane do przelewu :

Fundacja Pandora
ul. Graniczna 6/8
95-200 Pabianice

Nr konta bankowego :16160014621888891570000001
IBAN:PL16160014621888891570000001
SWIFT/BIC: PPABPLPKXXX

Tytułem: Grupa wsparcia dla osób w żałobie

W informacji zwrotnej otrzymacie Państwo najważniejsze dane:

• harmonogram
  • link do pierwszego spotkania i instrukcję logowania

Zapraszamy!

W razie pytań prosimy o kontakt z prowadzącym grupy lub pod numerem +48 726 348 115 (pn.-pt. 10:00-17:00).